seferihisar ortodonti

Seferihisar Ortodonti Neler Sunar?

Dişlerdeki yamuk ve çarpık görünümü düzeltmeyi amaçlayan ortodonti tedavisi, birkaç yıla yayılabilecek uzun bir süreçtir. Bu nedenle tedaviyi eve en yakın yerde almak tedavinin ve kontrollerin sürekliliği açısından büyük önem taşır. Seferihisar ortodonti tedavisi sayesinde hastalar tedavi için İzmir’in farklı ilçelerine ya da İzmir merkeze gitmek zorunda kalmaz.

Ortodonti tedavisi, hastanın mevcut durumu detaylı bir şekilde değerlendirilerek planlanır. Bazı durumlarda bu tedaviyle birlikte gömülü diş çekimi ya da çürük tedavisi gibi ek ağız ve diş hekimliği tedavileri gerekebilir. Bu nedenle ortodonti alanında uzman bir diş hekimi tüm bu faktörleri göz önünde bulundurarak detaylı bir tedavi planı yapmalıdır.

Seferihisar Ortodonti Nedir?

Ortodonti, dişlerde doğuştan olan ya da çeşitli travmalar sonrasında meydana gelen yamukluk, çarpıklık gibi bozuklukları tedavi etmeyi amaçlayan bir ağız ve diş sağlığı dalıdır. Bu kapsamda tel tedavisi gibi yöntemler kullanılarak hastanın daha düzgün bir gülümseme elde etmesi sağlanır.

Seferihisar ortodonti tedavisi ise uzman diş hekimleri ve ortodonti uzmanları tarafından İzmir’in Seferihisar ilçesinde sunulan bir tedavi yöntemidir. İlçede sunulan tedavi sayesinde hastalar başka ilçelere seyahat etmeden en kısa sürede tedaviye ulaşabilirler. Ortodonti tedavisi hem çocuklara hem de yetişkinlere uygulanabilir. Diş teli olarak bilinen metal braketlere ek olarak şeffaf braketler ve lingual braketler de son yıllarda sıklıkla tercih edilmektedir.

Seferihisar Ortodonti Ne Zaman Gerekir?

Seferihisar ortodonti işlemleri, diş hekiminin muayenesi sonrasında hastanın ihtiyaç duyduğu tedaviye göre planlanır. Bu aşamada doğru teşhis ve doğru tedavi planı hastanın ağız ve diş sağlığını korumaya yardımcı olacaktır. Aynı zamanda doğru ve kişiselleştirilmiş bir tedavi planı sayesinde diş sorunları tam anlamıyla ve doğru bir şekilde ele alınabilir.

Dişlerinde ileri seviye yamukluk ya da çarpıklık yaşayan hastalar ortodonti tedavilerine ihtiyaç duyabilir. Ancak hafif ya da orta seviye yamukluk ya da çarpıklık olduğunda telsiz ortodonti gibi diğer yöntemler tercih edilebilir. Bazı durumlarda ise ortodonti tedavisinden önce farklı diş tedavilerinin uygulanması gerekebilir. Bu nedenle tedavi öncesinde diş hekimi tarafından kapsamlı bir muayene ve tetkik süreci yürütülmelidir.


Lütfen Bekleyin