Kanal Tedavisi
Kanal Tedavisi
En iyi dişler kişinin kendi dişleridir. Bu sebeple bir dişin kurtarılması, doğal dişimizin ağız içinde kalması için uygulanan bu tedaviler önem taşımaktadır .Kanal tedavisi günümüzde hızlı ve kolay bir şekilde tamamlanmaktadır. Çoğunlukla antibiyotik ilaç kullanımı dahi gerektirmemektedir. Kanal tedavisi dişin sinirleri geri dönülmez bir şekilde iltihaplandığında başvurulan bir müdahaledir.Tedavi lokal anestezi gerçekleştirilir tedavide hasta hiçbir ağrı hissetmez.
Kök Kanal Tedavisi Nedir?
Enfekte diş ya da enfeksiyon riski taşıyan bir dişe, diş doktoru pulpa kanalını açıp kanal içindeki pulpayı temizleyerek müdahalede bulunur. Temizleme işleminden sonra akanal özel bir dolgu malzemesi ile doldurulur. En son olarak diş yüzeyine de uygun dolgu işlemi yapıldıktan sonra kanal tedavisi tamamlanır.
Kanal Tedavisi Fiyatları
Kanal tedavisi diş kaybının önlenmesi için kullanılan yaygın bir tedavidir. Türk diş hekimleri birliğinin belirlemiş olduğu güncel kanal tedavisi fiyatları TDB sitesinden görme imkanınız bulunmaktadır.
Kanal Tedavisi Acır Mı?
Dişin merkezinde bulunan pulpasının çıkartılması işlemi kanal tedavisidir. Sorun yaşanan dişteki hastalanan ve ölen pulpa çıkartılarak kalan boşluk tamamen temizlenir ve sonra yeniden doldurulur. Böylelikle kök kanalı tamamen kapatılmış olur. Kanal tedavisi ile dişin tamamen kaybedilmesi önlenmiş olur. Geçmişte kanal tedavi uygulamaları yapılmadan önce hastalanan dişler genellikle çekilir. Bugünse neredeyse kaybedilecek durumdaki dişler dahi kanal tedavisi sayesinde kurtarılabilmektedir.
Kanal Tedavisi Ne Kadar Sürer?
Kanal Tedavisi ortalama 15 ila 30 dakika sürmektedir.
Kanal Tedavisini Gerektiren Durumlar Nelerdir ?
- Gece artan , ağrı kesicilerle dahi geçmeyen diş ağrılarında
- Diş hassasiyetinin çok rahatsız edici olduğu durumlarda
- Dişte enfeksiyon oluşması
- Enfeksiyon nedeniyle oluşan fistüller kanal tedavisi gerektiren durumlar arasında yer alır
Kanal Tedavisi Nasıl Yapılır ?
- İlk adımda ön dişin arkasında ya da azı veya küçük azı dişlerinin kuronunda bir delik açılmaktadır
- Sonrasında hastalıklı olan pulpa çıkartılır ve kök kanalları temizlenir
- Çoğunlukla tek seansta tamamlanan kanal tedavisi bazen birkaç seans daha gerektirebilmektedir. Eğer tedavi birkaç seans sürecekse kuronda açılan deliğe geçici dolgu yapılmaktadır.
- Sonrasında geçici dolgu çıkartılır ve pulpa boşluğu ile kanala kalıcı dolgu yapılır. Son adım doğal görünüm için dişin üzerine kuron kaplanır.