dis estetigi

Diş Estetiği

Gülüş Tasarımı:

Diş Hekimliğinde Gülüş Estetiği : Dudaklar, dişeti, dişler gibi bir takım estetik kriterlerin ayrı ayrı ve birbiri ile olan ilişkisinin değerlendirildiği, detaylı estetik analizleri kapsayan, gülüş şeklinin değerlendirilmesi ve yeniden tasarlanmasıdır.

    Gülüş estetiğinde önemli faktörler;

  • Dudak seviyesi
  • dişlerin boyları
  • diş eti seviyesi
  • diş rengi
  • diş dizimi
  • diş dizimi
  • güldüğümüz zaman dudak ve dişlerin uyumu ve gülme hattı gibi unsurlardır.

Dijital Gülüş Tasarımı:

Digital Smile Design : hastaya özel altın oranlara göre gülüşün yüzle üç boyutlu olarak hoş ve uyumlu durmasını sağlamak için kullanılan Diş Hekimliği prosedürleridir. Bilinenin aksine Dijital Gülüş Tasarımı sadece bir yazılımdan ibaret değildir. Bazı programlarla ,belirli ilkeler doğrultusunda tedavi planı yapılıp ,bu tedavi planını hastaya ve tüm ekibe sunmayı sağlayan bir sistemdir.

Diş Eti Estetiği ( Pembe Estetik ) Nedir ?:

İster doğal dişleriniz olsun isterse protezler ile diş etkeri arasındaki uyuma pembe estetik olarak adlandırılır. Pembe estetiğin sağlanabilmesi içinse ön şart sağlıklı diş etleridir. Sağlıklı diş etleri ise açık pembe bir renge sahiptir ve dişleri veya protezleri sıkıca saran pürtüklü bir yapıya sahiptir.

Pembe Estetik Tedavileri Nasıl Yapılır ?

Bazı durumlarda dişler ile dişleri sarmalayan diş etleri arasındaki uygun geçiş diş etinin büyümesi , diş eti çekilmeleri veya düzensiz diş etleri olması nedeniyle estetik görünüm bozulmakta ve durum da pembe estetiği gerektimektedir.

Diş eti estetiği ile büyümüş diş etlerinin diş formuna uygun olarak düzeltilmesi veya çekilmiş diş etlerinin tekrar diş çevresinde şekillendirilmesini sağlayacak müdahalelere sağlanır.

Pembe estetiğin sağlanması için büyümüş veya çekilmiş diş eti problemlerine göre farklı tedavi seçenekleri mevcut ve aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz.

Rezektif : Diş etlerinde düzensizlik ve büyümeler mevcutsa rezektif olarak adlandırılan ,diş etinin kesilip uzaklaştırması sağlanan işlemler uygulanır. Gingivektomi = Diş etinin kesilmesi işlemi Gingivoplasti = Diş etinin düzeltilmesi işlemidir.

Flep : Gülüş estetiğini tamamlamak için bazı durumlarda diş çevresindeki kemiğin de diş etleriyle birlikte şekillendirilmesi gerekiyorsa flep adı verilen opersyonlar uygulanır.

Rejenerasyon : Diş eti çekilmelerinden kaynaklı yeni doku oluşumu ve tamir işlemlerine verilen addır.

Diş etlerinde düzensizlik veya büyümeler mevcutsa “rezektif” yani diş etinin kesilip uzaklaştırılmasına yönelik işlemler uygulanır. Bu işlemler gingivektomi (diş etinin kesilmesi) ve gingivoplasti (diş etinin düzeltilmesi) işlemleridir. Bazen daha ileri durumlarda diş çevresindeki kemiğin de diş etleriyle birlikte şekillendirilmesi ihtiyacı doğar, bu durumda ise flep dediğimiz diş eti operasyonunun uygulanması gerekir. Diş eti çekilmesi nedeniyle oluşan pembe estetik problemleri ise “rejenerasyon” (yeni doku oluşumu ve tamir) işlemleri ile giderilebilir. Diş eti çekilmelerini kapatmak ve açık kök yüzeyinin üzerinde yeni diş etinin bağ dokusu veya diş eti grefti uygulamaları yapılarak pembe estetiği sağlamak mümkün olabilmektedir.

Zirkonyum Diş :

Zirkonyum kaplama gülüş tasarımında en çok kullanılan diş kaplama malzemelerinden biridir. Titiz ve kişisel bakımı konusunda hassas kişilerin tercihidir. Zirkonyum beyaz bir mineraldir ve özel fırınlarda işlenerek zirkonya seramiğine dönüştürülür. Çok tercih edilen Zirkonyum Kaplama nedenlerini aşağıdaki şekilde sıralayacak olursak;

  • Işık geçirdiği için daha doğal ve diğer kaplamalar gibi metal içermediği için diş etine koyu renk bir yansıma yapmak
  • Yine ışık geçirdiği için doğal dişe çok yakın bir görünüm ve doğallık sağlar
  • Diş eti ile uyumlu bir Zirkonyum kaplamada metal kaplamalarda görülen diş eti hastalıklarına yakalanma ihtimali daha düşük olur.,
  • Zirkonyum materyali yapısı gereği metal kaplamalara göre daha sağlamdır.
  • Çay ,sigara gibi nedenlerden dolayı meydana gelebilecek lekelenmeleri en aza indirger.
  • Ağızda tat değişikliği ve ağız kokusuna neden olmaz .
  • Diş eti sorunları yaratmaz .

Zirkonyum Diş Fiyatları:    Kliniğimizde Türk Diş Hekimleri Birliğinin belirlediği fiyatlar uygulanmaktadır. Muayene için randevu oluşturabilirsiniz .

Lamine Diş :

Estetik gülüş tasarımında en çok kullanılan malzemelerden biridir.Diş mineleri hasar görmüş ,aşınmış, renk değiştirmiş kişilerin dişlerinin öz yüzeyine uygulanarak estetik gülüş sağlanır.Estetik gülüş tasarımında en çok kullanılan malzemelerden biridir.Diş mineleri hasar görmüş ,aşınmış, renk değiştirmiş kişilerin dişlerinin öz yüzeyine uygulanarak estetik gülüş sağlanır.

Lamine diş için , dişlerin ön yüzeyi için üretilen 0,3 ila 0,10 mm kalınlığında olan harika estetik görünüm sağlayan bir diğer adı da yaprak porselen diş olan çok ince bir porselendir. Diğer adları ise lamine, dental veneer kullanılır. Özel ince porselenler dişlerin ön yüzeylerine yapıştırılır sonrasında dişlerin genişlik, uzunluk, şekil ve renk değişikliği sağlanmış olur.

Lamime diş aynı zamanda dişleri aşınmış ,kırılmış, doğal rengi bozulmuş yada diş boşluğundan hoşlanmayan kişilere de uygulanabilir.

Lamine diş kimlere uygulanabilir sorusuna gelirsek çiğneme bozukluğu yada çene kapanışında sorun olmayan herkese uygulanabilir.

Lamine Diş Fiyatları :    Kliniğimizde Türk Diş Hekimleri Birliğinin belirlediği fiyatlar uygulanmaktadır. Muayene için randevu oluşturabilirsiniz .

Porselen Diş :

Porselen kaplama günümüzde oldukça yaygındır. Estetik için yapılan porselen kaplamalar ağız ve diş sağlığınızıda korur. Porselen diş kaplama, hekim tarafından dişlere dolgu yapılamadığı zamanlar da dolgu görevini üstlenir.

Porselen kaplama gereklilik görüldüğü zaman herkese hekim tarafından uygulanabilir. Hastada var olan diş bozuklukları da porselen diş ile düzeltilir. Özellikle hafif ve orta diş bozukluklarını kısa sürede tedavi edebilir. Genellikle kırık diş veya aralık kalmış dişlere sahip hastaların tercihidir.

diş estetiği