seferihisar ortodonti tedavisi

Seferihisar Ortodonti

Seferihisar ortodonti tedavisi hizmeti ile ortodontik problemlerin ortadan kalkmasını sağlayabilirsiniz. Ortodonti, diş hekimliğinin en önemli problemleri olan diş çapraşıklığına çözüm bulmak için gerçekleştirilen tedavilerin genel adıdır. Dişlerin ağız içerisinde doğru bir şekilde dizilmemesi ya da yanlış yerde çıkması nedeni ile başvurulan bu uygulamalar Seferihisar diş kliniği uzman doktorlarımızın kalitesi ve profesyonelliği ile sizlerle buluşuyor.

Diş sağlığı insan yaşamını etkileyen en önemli konulardan bir tanesi olurken dişlerin çapraşık olması sadece sağlığı değil sosyal yaşamı da olumsuz etkiler. Dişlerin düzensiz dizilimi nedeni ile akranları arasında sorun yaşayan bireyler için çözüm ortodontik tedavidedir. Söz konusu tedavi sayesinde dişlerin dizilimi kusursuz bir noktaya taşınır. Üstelik gömülü diş sorunlarının da ortadan kaldırılması amaçlanır.

Ortodontik Tedaviye Neden İhtiyaç Duyulur?

Ortodontik tedavi; dişlerin dizilimi ile alakalı sorunların çözülmesini sağlarken alt ve üst çenenin konumu ile alakalı sorunların giderilmesini sağlar. Emzik veya biberon kullanımının çocuk yaşlarda çok fazla olması nedeni ile çenede oluşan bozukluklar uzun vadede sağlık sorunlarını da beraberinde getirir.

Diş sorunları durumunda ise halk arasında diş teli olarak bilinen ortodontik tedavi uygulamalarına başvurulur. Dişlerin güzel görünmesini sağlayan bu uygulama aynı zamanda dişler arasında birikebilecek artıklar nedeni ile olası çürükleri engeller. Bu sayede sadece daha güzel bir görünüm değil aynı zamanda daha sağlıklı dişlere sahip olmak mümkün olur.

Ortodontik Tedavi Kimlere Uygulanır?

Diş çapraşıklığı ve çene sorunları ile ilgili önlemlerin alınması amacı ile erken teşhis oldukça değerlidir. Teşhisin erken olması iyileşme sürecini hızlandırdığı gibi kaliteli sonuçlar alınmasını da etkiler. Bu durumda uygulama için herhangi bir sınırlama olmasa da 7 yaşında gerçekleşecek bir diş kontrolü ile ortodontik tedaviye başvurulması şarttır.

12 yaşına kadar gerçekleştirilen uygulamalarda daha başarılı sonuçlar alınırken sonraki süreçte de diş kliniğimiz profesyonelliği ve kalitesi ile dişlerdeki konum bozukluğunu gidermek mümkündür. Bu tedavi için en önemli koşullar, diş sağlığının iyi olması ve herhangi bir iltihap durumunun yaşanmamasıdır.

Dişlerdeki Çapraşıklığın Giderilmemesi Durumunda Ne Olur?

Dişlerdeki çapraşıklığın giderilmesi hem ağız – diş sağlığı için hem de özgüven kaybı yaşayan bireylerin sosyalleşebilmesi için şarttır. Siz de dişleriniz ile alakalı yaşadığınız sorunları gidermek amacı ile ortodontik tedavilere başvurabilir ve sağlıklı bir diş yapısına sahip olabilirsiniz. Dişlerdeki düzensizliğin giderilmemesi durumunda diş çürümelerinin yaşanacağı da unutulmamalıdır.

Dişlerdeki Çapraşıklığın Tekrar Etmesi Mümkün Mü?

Dişerinizde görülen çapraşıklığın hekim önerilerine uygun davranılmaması halinde tekrar etmesi mümkündür. Bu nedenle tedavi sonrasında koruyucu amaçlarla çeşitli uygulamalara başvurulur.

Tedavi Sonrası Aparey Kullanımı Nedir?

Aparey kullanımı, ortodonti tedavisi sonrasında başvurulan en önemli uygulamalardan bir tanesidir. Bu uygulama sayesinde dişlerin tedavide elde edilen formu koruması sağlanır. Apareyler doktorunuzun önerilerine uygun bir şekilde kullanıldığı sürece kaliteli sonuçlar alınması mümkündür. Bu nedenle süreç boyunca uzmanlarımızın uyarılarını dikkate almanızı öneriyoruz.


Lütfen Bekleyin